onsdag 4 april 2012

Jag vaknade kl.21 i soffan livrädd! Skrivaren gick igång men jag låg ju och sov! Jag skrev ju inget! Jag vågade inte kolla ifall det skulle dyka upp ett hotbrev eller något annat läskigt! Den är ju trådlös och wifi:ad så nått psyko skulle säkert kunna haxxa sig in om den ville. Men det kom inget hotbrev, och inget annat heller så den uppdaterade sig väl bara lite ^^

Så, somnade på soffan i 2 timmar, det där med att vara nyttig medan Mats är på träning gällde inte idag, och inte på hela veckan faktiskt..

Det var tur att skrivaren gick igång och väckte mig för Nu har jag fått veckans dos av underbara Dialektmysterier och jag rös och njöt hela avsnittet. Överkalix, där trollena bor. Trollen som kan trolla en tallrik med daggmaskar till en underbar grädde&pannkaks-tallrik. Ni måste kolla på den underbara filmen Trollsommar. Den är från 1980 och är så gammal och fin. Jag älskade den när jag var liten! Den och operan Trollflöjten som vi också hade inspelad från 80-talet var det jag kollade på, när det var VHS-tajm ^^

Kolla här! ❤
Och kolla även på klippet "imorgon kväll", det är som om det var igår jag såg det :)

2 kommentarer:

Lena sa...

Hej, visst var det ett underbart program om Överkalix-målet? Inte så lätt att förstå och sen inte så enkelt att prata heller om man såg Fredrik L.s försök.
Ha en skön påskhelg
hälsningar Mortuta

Elin sa...

Ja, så fascinerande på något sätt :) där bor dom och pratar helt annorlunda men ändå svenska, så läckert med vår språkhistoria och hur det hänger ihop med samhällsförändringar och liknande :) såg ut som underbart ställe och på i en sommar också :)