måndag 7 februari 2011

05.30

Usch! Det är tydligen dags att gå upp.. Alldeles för tidigt.. Jag vill sova. Jag är alldeles jättenära att vända mig om och borra ner mig hos mats <3 och strunta i att gå upp idag..
- men det ska jag inte göra, upp och hoppa!
Published with Blogger-droid v1.6.7

2 kommentarer:

Skogsviola sa...

Trevlig blogg med en suverän titel. Lycka till med dina soc.studier önskar en numera pensionerad socionom!

Skogsviola sa...

Jaha du, det har hunnit bli några år. Innan jag var klar med examen, provade jag en kort tid som skyddsassistent inom frivården och som socialassistent på barnavårdsnämnd (det var uppdelat på den tiden). Mitt första ordinarie jobb efter examen var som skolkurator i Boden. Sedan flyttade vi till Kalmar och jag började på landstingets familjerådgivning, där vi de första åren också hade abortrådgivning. Efter tre-fyra år blev jag också chef för verksamheten, men då hade vi inte ab längre. I Kalmar jobbade jag 13 år, sedan flyttade vi till Vetlanda och började arbeta på folkhögskola, både min man och jag. Vi ledde en rehabverksamhet för nysynskadade personer. Jag började då så smått undervisa i bla. psykologi på andra linjer på skolan och sedan gick jag också folkhögskollärarutbildning och lämnade det renodlade socionomarbetet. Sedan 1992 och fram till min pension 2007 arbetade jag på en folkhögskola utanför Borås fortsatt med rehab för synskadade men också som lärare på övriga linjer i främst samhällskunsk., psykologi och idéhistoria. De sista två åren var cirkeln sluten. Jag slutade undervisa på skolans långa linjer och åtog mig kuratorsarbetet på skolan.
Jag måste säga att jag har haft mycket nytta av mina tidigare erfarenheter inom socionomyrkena även som lärare. Det är en bred utbildning, som kan leda till många olika yrkesbanor. Min egen dotter började läsa på kulturvetarlinjen, men fullföljde inte och läser nu också till socionom.