måndag 3 november 2008

Golden Gai

I lördags när vi var ute så var vi i ett område som heter Golden Gai.
Området är så svårt att beskriva, det är en sån sak som måste upplevas, men jag ska försöka, det ligger i Shinjuku, Shinjuku är en stad med några av världens högsta skyskrapor med blinkande neon och reklamskyltar överallt och folk överallt, och mat överallt o jaa, allt överallt.

Vi traskade en bit efter att vi mött upp de andra och kom ner mot Golden Gai.
Golden Gai består av små trånga gränder, vi gick in på gata nr 16.
Trånga gator med små små barer längst hela gatorna. Golden Gai är ett barområde, över 250st barer ligger tätt tätt tätt intill varandra, och på varje bar finns ca 5platser så det är inga stora barer. Men historiskt sätt är de gigantiska.

Det allra häftigaste med att vi faktiskt var inne i Golden Gai, och faktiskt satt inne i en bar, som hette Nana, och som spelade lugn Flamenco musik hela natten är att det är väldigt ovanligt att Gangis,- vitingar, och okända får komma in på en sån här bar, eller ens i områder Golden Gai. Det är ett väkänt område bland japaner, och det är också känt att det är inte kul att som turist komma in på området då de som sagt inte tycker om främlingar och ganjis och man kan bli rejät utskälld och utsparkad..
Det är vanligt att musiker, skådespelare, författare och poeter går ner i området och sätter sig på någon av barerna för att få komma ifrån och vara ifred..
Vi var i sällskap med två japaner och fick komma in, både på de små gatornavoch på en bar.. och det var så häftigt! Bartenderna stod vid sin lilla bar och bjöd på rom, whiskey och öl och berättade sin historia om sin bar Nana. Han hade haft henne -sin bar, i 46 år, varenda dag stod han i sin bar, han hade inte missat en dag. Nana var en vän till honom, han hade ett stort fint foto av henne sjungandes, uppsatt på väggen o han berättade att nu var det ett vackert år för honom för iår var det 7år sedan Nana flyttade upp till himmelen, och nana betyder just 7 på japanska så han tyckte det var vackert på något sätt. Han berättade om baren, vilka som hade varit där, alla stora flamenco dansare, konstnärer och musiker, och de hade alla skrivit sitt namn på väggen, och i taket, det var fullt med namn överallt. Såg ett namn som någon hade skrivit där -67.. och det var sån historia bakom baren, alla som varit där, alla historier han har hört, människor han sett. Det var så häftigt att bara sitta där på den slitna barstolen och lyssna på bartendern, samtidigt som han bjöd på ostron, snäckor, sötpotatis och rom. -underbart! Jag är så stolt över att jag få vara en del av hans barhistora.

Inga kommentarer: